BHC - Leksand reflektioner

Då var matchen i hockeyallsvenskan som jag har längtat efter hela hösten över. Som väntat blev det seger för Leksand mot BHC. Det bjöds inte på något skönspel från något av lagen men det var en härlig kämparinsats med ett flertal slagsmål och smågruff. Utvisningsminuterna talar för sig självt:

BHC = 14 x 2 min, 1 x 5 och ett matchstraff
Leksand = 13 x 2, 1 x 10, 1 x 5 och ett matchstraff

Det var nästan lite NHL-känsla i den lilla hallen. Nu tänker jag inte på själva spelet som bjöds för det var inte bra. Ganska få målchanser och dåliga passningar överlag. Däremot var det väldigt tätt och hårt spel. BHC gick in i matchen och ville visa att de inte hade någon respekt för Leksingarna. Efter Leksands två snabba mål efter ca 5 minuter, kändes matchen avgjord men BHC kämpade sig in i matchen och lyckades reducera i slutet på första perioden. Sedan var det en enda lång kamp till slutet.

Det bästa med matchen var nog stämningen i hallen. En fullsatt hall där det fanns leksingar överallt. BHC:s hemmaklack på 30-40 personer hade svårt att hävda sig mot Leksands jätteklack, där leksingarna vrålade "BHC har ingen hemmaklack"  : )

Trots det ganska usla spelet så var det en upplevelse att se matchen. statistik och matchrapport kan läsas på sportbladet.


Currently rated 5.0 by 2 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: bhc, leksand, hockeyallsvenskan
Categories: Sport

3 Comments
Actions: E-mail | Permalink | Comment RSSRSS comment feed

Comments

november 17. 2008 15:37

LIF har ju några spelare skadade samt att laget verkar befinna sig i en mindre svacka gör att vi är inte bättre än så här!?

Sen vet jag inte om Borås är nån större värdemätare heller... ;)

Wipe

november 17. 2008 16:38

Nej, absolut inte. BHC är inte speciellt bra men de uppväger mycket genom att spela med stort hjärta. Vilket inte Leksand gör just nu.

Mr Harm

november 21. 2008 09:02

....ah Leksand (knäckebrödshäxan) is still alive and kicking! Dem får hållas ett tag till tills indianerna tar deras skalp : )

westcoast